top of page

ons. 13. feb.

|

Grimstad kirke

Klassisk I Sentrum - Vinter i kirken

Klassisk I Sentrum kommer tilbake. Første konsert denne uken finner sted i kirken og er som alltid, gratis ( kollekt ). Mange av musikerne fra i sommer er på plass og vi får oppleve et herlig program der det aller meste av musikken har tilknytning i nord

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Klassisk I Sentrum - Vinter i kirken
Klassisk I Sentrum - Vinter i kirken

Tid og sted

13. feb. 2019, 20:00 – 14. feb. 2019, 21:30

Grimstad kirke, Kirkegaten 16, 4878 Grimstad, Norge

Gjester

Om arrangementet

Februarutgaven av Klassisk I Sentrum står i kjærlighetens tegn og denne konserten fokuserer på forbrødring.

Arvo Pärt, verdens mest fremførte nålevende komponist, har skrevet et usedvanlig vakkert stykke musikk med tittel "Fratres" altså "Brødre". Den kunstneriske lederen har ved flere anledninger samarbeidet med komponisten og hadde i sin tid mulighet til å initiere at den versonen her vi får høre, arrangert av Lars Anders Tomter fremfører solostemmen, ble stående som den offisielle versjonen av arrangementet for bratsj og orkester.

Den Norske komponisten Rolf Wallin har skrevet et nydelig stykke som heter Elegy. Originalt for trompet og orgel, her i versjon for bratsj og strykere. Et vakkert uadressert pust av melankoli.

Fokuset på musikk for bratsj gir rom for ytterligere et bratsjverk på programmet: Adagio av Zoltan Kodaly. Her forlater vi Norden og flytter oss til Ungarn. Kodaly og Bartok reiste rundt og samlet inn folkemusikk. Deretter skrev de sin egen musikk, ubestridelig påvirket av inntrykkene de fikk gjennom dette arbeidet.

Edvard Griegs fiolinsonate i C-moll er hans mest storslåtte sonate og beveger seg gjennom et enormt spenn i drama og følelser. Det er med glede vi har satt den på programmet i kveld.

Yejin Gil ble i 2017 nominert til "Deutsche Schallplattenpreis" for sin innspilling av Alexander Skrjabins musikk for soloklaver

Det er derfor med stolthet vi presenterer dette verket for vårt kjære publikum denne kvelden.

På programmet

Arvo Pärt: Fratres

Lars Anders Tomter/ KIS ensemble/ Jan Bjøranger

Rolf Wallin: Elegy

Lars Anders Tomter/ KIS ensemble/ Jan Bjøranger

Alexander Skrjabin: Sonate n 2 for solo klaver

Pause

Kodaly: Adagio for Bratsj og klaver

Lars Anders Tomter/ Yejin Gil

Bach: Sarabande

Øyvind Gimse

Grieg: Sonate i c-moll op. 45

Jan Bjøranger/ Yejin Gil

Dele dette arrangementet

bottom of page